Naar hoofdinhoud

Reviews producten

Een e-book of lead magnet maken met Designrr

Of ik nu nieuwe klanten wil vinden of mensen wil interesseren voor mijn zaak, een weggever is dan iets wat me kan helpen. Zoals de naam al aangeeft, de weggever is een gratis ding. Een e-book, checklist, mini-training, video enzovoort. Omdat ik meer van het schrijven en uitleggen ben, ga ik nu alleen in op de e-book die je als weggever kunt inzetten. En als het als magneet nieuwe of potentiële klanten gaat trekken, mag je het van mij een lead magnet noemen.

Waarover je ook schrijft, de presentatie is belangrijk. Een mooi gepresenteerd e-book met een aansprekende cover vragen lezers vast vaker aan. Programma's die je kunt gebruiken zijn de Office-programma's als Word en PowerPoint. Maar hoe groot maak je de pagina's? Welke lettergrootte is goed leesbaar? Oh, en hoe maak je een mooie cover? En dan die mock-up om in de promotie e-mails te gebruiken?

Er is een online programma, van Designrr, wat het werken aan je e-book of lead magnet een stuk makkelijker maakt. Ik heb gemerkt dat juist die dingen waar je zo lang op kunt gaan zitten broeden (cover, lettergrootte, vergeet ik niets?) hier in sjablonen zijn opgenomen.

Hoe werkt het?

In mijn account maak ik een nieuw project aan. Ik kan vervolgens kiezen of ik met een sjabloon wil beginnen. Ook kan ik een Word- of Google-document importeren, een blog post of een url invoeren. Wanneer je content op deze wijze importeert, biedt Designrr je de keuze voor het papierformaat A4 of A5 (staand of liggend). Daar kies je nu eerst nog een sjabloon bij. Er zijn meer dan 100 onderverdeeld in rubrieken als marketing / interieur design / bloggen enz. (>200 in Pro). En een onderverdeling of het een één- of tweekoloms document moet worden. Nu maakt Designrr er meteen een e-book van met de juiste lettergrootte en spatiëring. Je kunt de cover van het sjabloon gebruiken of zelf een afbeelding plaatsen.

In het programma kun je nog veel dingen aanpassen, maar dat hoeft met een sjabloon niet. Aanpassingen die je kunt doorvoeren: achtergrond aanpassen, marges wijzigen, voetteksten bewerken, tekstblokken invoegen, extra afbeeldingen (copyright free), toch een ander sjabloon kiezen, FB elementen enz. Veel.

E-book klaarmaken voor publicatie

Ben je klaar? Dan kun je kiezen om het e-book project te publiceren als PDF (met of zonder compressie). Maar ook kun je het opslaan in het juiste bestandsformaat voor een Kindle of andere e-reader (in het Pro-plan). En dat is wel erg handig! Het document is klaar om te downloaden.

Extra functies

Omdat ik een Pro-plan heb gekozen kan ik ook een bestaand PDF-bestand converteren naar een bladerboek, een flipbook. Dit vind ik een heel mooie optie. Een flipbook kun je invoegen in je website en je lezer leest online jouw flipbook. Een voorbeeld vind je hier: Thuiswerktips boekje.

In je dashboard van Designrr kun je bij dit document ook een mock-up maken, hier wordt het een 3-d cover genarator genoemd. 19 afbeeldingen zijn daarvoor, van een goed gelijkend boek tot een iPad.

Behoorlijk wat mogelijkheden met Designrr. Nu komt het er nog wel op aan om na te denken over waar en hoe je de weggever promoot. Succes!

Aanbieding

Check de link voor de lifetime aanbieding van Designrr. Of kijk op de site wat bij je past.

Dit zijn affiliate links. Je betaalt niets extra's maar Designrr geeft mij bij aankoop een kleine vergoeding. De tekst van dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaring in het werken met dit programma.